0888 350 126
Вижте всички статии

Daiwa технологии за макари

AirBail Design


Иновативен дизайн нa бигела, който представлява куха стоманена тръбичка. Това придава на бигела здравина, дълготрайност и лекота в сравнение с нормалния телен бигел. В края при жилководача, бигела завършва съвършенно гладко, влакното се плъзга леко и влиза точно в жилководача. С този бигел, дори и хлабаво, влакното влиза бързо и точно в жилководача, без да се връзва и пресуква.

 

Вижте тук макарите, които ползват този дизайн

Anti-Backlash System (ABS)


Специален профил на шпулата с по-голям диаметър и дизайн обратен конус. Тази иновация на Daiwa позволява по-далечни замятания и предпазва линията от нежелани пресуквания. По принцип малките шпули предизвикват по голямо усуккване на влакното при работата с макарата. Едно от решенията на проблема е по-голям диаметър на шпулата, което по-малко мачка влакното, а при замятане то излиза на по голями вълни и по-лесно влиза в първия водач.

 

Air Metal Body


Макарите които имат магнезиево тяло и ротор се отличават от другите с тяхната вного по-голяма лекота. така разликата в теглото на еднакви размери макари става драстична. Нашата специална Аir Metal технология води не само до драстично намаляване на теглото, а също така прави макарата напълно устойчива на корозия. Това позволява макарата да се използва за морски риболов .

 

 

AIR ROTOR


Защитата с магнитното масло не само предпазва механиката и кинематиката на макарата, а и повишава лекотата на въртенете, а от там и чувствителността при работата с макарата. По този начин вие се чувствате много по добре "вързан" към примамката и можете по точно да усетите всяко движение на примамката и деликатните и леки почуквания на рибата по нея. След това при подсичане на трофея, емоцията от борбата с рибата е много по голяма.

За да подобрим и усъвършенстваме този детайл, ние от DAIWA разработихме този нов ротор и го нарекохме AIR ROTOR. Неговите предимства са  е разработен специално за макарите с маслен клапан ( Mag Sealed ) Той е 15% по- лек от конвенционалните ротори от същия материал и с по- нисък център на тежестта, което намалява вибрациите и подобрява ротационния баланс.

 

ВИДЕО

 

Вижте тук макарите,които използват тази технология

Automatic Tournament Drag (ATD)


Това е технология, която Daiwa внедрява при спининговите макари за по- добра защита на линията. Тя осигурява плавно завъртане и постепенно ускорение при завъртане на макарата.

 

Вижте тук макарите, които използват тази технология

CRBB Ball Bearings

Защитени от корозия лагери, в които са уплътнени по начин, който не позволява попадане на фин пясък, кристали сол и други абразиви.

 

Вижте тук макарите, които използват тази технология

Crosswrap

Уникална система на Daiwa за кръстосъно навиване на влакното. Тази технология, предотвъртява уплитането на линията и позволява замятане на по- далечни дистанции.

 

Вижте тук макарите, които използват тази система

Digigear

Високо технологична предавка на движението между водещото колело от свръх твърда сплав и бронзовият пиньон, за оптимизиране на скорост, мощност и издръжливост. Формата и повърхността на зъбите на зъбните колела позволяват извънредно гладко движение , малко съпротивление и изключителна дълготрайност

.

Real Four

Tова е една интегрирана концепция на Daiwa, характерна за премиум моделите макари. Комбинация от технологии и материали, които гарантират надежността, лекотата и лесното боравене с макарата.

 

Engine Plate
Това е технология, осигуряваща добро сцепление между предавките с помоща на специално разработени пластини, поставени от двете страни на тялото, които прилагат директен натиск.
HardBodiz

 

Разработена от Daiwa метална сплав за тялото на макарите, от която се конструират много по- леки, точни и издръжливи макари.

 

Вижте тук макарите, които използват тази технология

Infinite anti-reverse


Infinite Anti-Reverse системата лимитира движението на дръжката назад, при минимално натоварване на макарата.

 

Вижте тук макарите, които използват тази технология

MagForce 3D


Магнитната спирачна система MAGFORCE 3D предлага избор от разстояние, на което да са разположени магнитите, от магнитната бобина, което регулира спирачната сила. Можете да избирате от три степени:

- MAX BRAVE

- ALL ROUND

- LONG CAST

 

ВИДЕО

 

MagForce Z


Това е магнитна спирачна система, която се прилага в моментите, когато скоростта на въртене на шпулата е максимална.  Тя позволява въртенето на шпулата да започва бързо и да продължава дълго, но включвайки се в моментите на максимална скорост, да предпазва макарата и плавно да ограничава скоростта.

 

MAGSEALED construction


В основата на тази технология стои магнитно масло, разработено от НАСА, което съдържа много малки частици метален оксид и което променя своиствата си под въздействие на активно магнитно поле. Исползвайки уникалните му своиства, инженерите на Daiwa са разработили технология пълна защита на механиката и детайлите вътре в корпуса на макарата от въздействието на вода, сол и малки частици прах. Магнитното масло образува тънък филм и под въздействие на магнитно поле молекулите на маслото променят формата си, а маслото образува херметично уплътнение. Тази течна защита, изолира перфектно, като в същото време триенето е минимално, защото средата е маслена. По този начин макарата е защитена от корозия а в същото време и от износване.

 

ВИДЕО

MAGSEALED Line Roller


Магнитното, масленото запечатване на ролката на бигела, не позволява навлизане на морска вода и замърсявания в лагерите, което би довело до влачене и многократно увеличаване на триенето, при движение на влакното.

 

ВИДЕО

MAGSEALED Ball Bearing


Благодарение на качествено новата защита на магнитното масло на DAIWA, което променя своиствата си под въздействие на магнитно поле и осигурява херметично запечатване, сачмените лагери са напълно защитени от навлизане на вода и замърсявания.

ВИДЕО

Quick Drag


Quick Drag системата е стандарт при макарите на DAIWA от висок клас. Тази технология позволява бързо регулиране на аванса със завъртане само на половин оборот, което улеснява значително по време на риболов.

 

Вижте тук макарите, които използват тази система

Silent oscillation

Специална конструкция на зъбните предавки, която позволява гладко и безшумно движение.

 

Вижте тук макарите, които използват тази технология

T-WING System

T-WING System e приложима в мултипликаторите на Daiwa. Движението на влакното се контролира от водач, който насочва и ограничава движението му, елиминирайки по този начин острите ъгли и триенето. TWS има две позиции за замятане и за навиване на влакното. Тази технология значително увеличава дистанцията на замятане и намалява триенето на влакното.

 

ВИДЕО

Twist Buster
Тази технология на Daiwa намалява с 90 % риска от усукване на линията и намалява триенето между ролката и линията.
Ultimate Tournament Drag - UTD
Система от импрегнирани спирачни дискове, които са 30 пъти по- устойчиви от конвенционалните. Те са много по- ефективни и стабилни, като допълнително предимство е намаленото начално съпротивление на плъзгане.
   
Zaion body / rotor

 

Разработена от Daiwa материал, от който се произвежадат тялото и ротора на макарата. Той е много здрав, като в същото време е около 50 % по- лек от Алуминия.

 

ВИДЕО

 

Вижте тук макарите, които използват тази технология

   

Digigear II


 

Подобрена версия на Digigear технологията на Daiwa за още по-голямо удобство и по-голяма дълготрайност.

 

 

   

Double Oscillation


 

Тази технология гарантира оптимална линия без никакви приплъзвания и намалява възможността за заплитане до минимум. 

 

 

   

ABS II


Дизайнът на новата система ABS II е оптимизирана за да Ви даде възможност да достигнете още по-голяма дистанция при замятане. 

 

   

Twist Buster II


Подобрена технология на Daiwa в сравнение с предшественика си. Тази система намалява с 90% риска от усукване на линията и допълнително намалява триенето между ролката и линията.

   

Custom Project


Персонализирайте своята макара за по - голямо удобство и лекота с автентични продукти на Daiwa, произведени в Япония.

   

Double Infinite Anti-Reverse


Тази двойна механична  технология е предназначена за тежък риболов като лимитира движението на дръжката назад при максимално натоварване на макарата.

Power Gripping Concept


Ергономичен дизайн на захващане на макарата, благодарение на който позицията на макарата е максимално близко до въдицата.

Salt Barrier


Технология за цялостна защита от морската сол.

MagForce V


Технология за цялостен кастинг контрол.

MagForce V е първата система, която позволява контролирани и точни кастове. 

Real Precision Spool


Тази технология на шпулата я прави 10 пъти по-гладна и чувствителна при всяка ротация в сравнение със стандартната.

Click Drag


Технология, която издава звуков сигнал, когато рибата е клъвнала.

Free Floating


Технология за оптимална скорост на въртене като поддържа макарата с два прецизни сачмени лагера.

Frictionless Level Wind


Формата на линейният водач ограничава триенето и в същото време увеличава производителността на кастинга.

Monocoque Body


Тази технология предлага нов и уникално оформен дизайн. За пръв път тази симетрична конструкция се появи на Certate HD 2016 и сега бележи повратна точка в историята на макарите, въвеждайки ново поколение по-здрави и издържливи макари.

 

LIGHT AND TOUGH (LT)


LT е нова концепция в инженеринга на Daiwa, които са произвели нови размери на макари, които са по-малки и по-здрави от всякога. Технологията "Digigear" е изцяло преработена и подсилена.
 
НОВ КОМПАКТЕН ДИЗАЙН
 
Инженерите на Daiwa са се опитали да премахнат ненужно тежките компоненти и форми, без да се компрометира издръжливостта или капацитета на макарата. Този изцяло нов компактен дизайн с по-мощна "Digigear" технология дава на LT макарите несравнимо съотношение между тегло и мощност.
 

TOUGH DIGIGEAR


С напълно нова конструктивна концепция и ултра точна изработка , Tough Digigear скоростната кутия работи напълно тихо и реагира на най-малкото движение на дръжката. Тя е с е 50% по-мощна от предишния Digigear II, благодарение на увеличените диаметри на главните предавки и по- големите  размера на зъбите на зъбните колела.
 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари